Hispanic Heritage Month begynder i dag, og jeg har nogle forudsigelser. Som sædvanlig bliver det A) stort set ignoreret, B) lejlighedsvis brugt af politikere og pædagoger til at råde bod på alle de gange, de har glemt en betydelig del af befolkningen, og C) et springpunkt for folk til at diskutere, hvordan forældet og unøjagtigt udtrykket “spansktalende” er. For ikke at nævne den mærkelige måde, nogen besluttede sig for at starte en “måned” midt på en måned og slutte midt i en anden?

Bedste børnebøger baby til teenager

Relateret historie

75 bøger, som alle børn skal læse, fra baby til teenager


Som mor vil jeg tage alt det ind – og så afvise det fuldstændigt. I år vil jeg bruge Hispanic Heritage Month til mine egne formål, for at uddanne min søn om den arv, han og jeg er i fare for at slippe gennem fingrene med.

Så ja, “Hispanic” er en akavet måde at samle en gruppe mennesker fra så stor en region af verden sammen med det ene land, der koloniserede dem, gjorde dem til slaver, voldtog dem og stjal deres land. Hvis du vil behandle alle som en gruppe, er det meget bedre at forlade Spanien ude af det (og tro mig, de har det fint med det) og gå med et andet lidt meningsløst, men meget mere musikalsk ord som Latino. (Eller, selvfølgelig, gå med Latinx, hvis du vil, men jeg ville ønske, at vi kunne være inkluderende i vores betydning uden at skulle slutte et ord i en hård konsonant som den.)

Udover et upræcist sprog er der det faktum, at latinoer ikke er en monolit. Hvad har en peruaner, der kun taler quechua, til fælles med en cubaner, der kun taler spansk, og en andengenerations Puerto Ricansk New Yorker, der kun taler engelsk? Hvis du skulle vælge én ting, er det sandsynligvis det faktum, at hvide amerikanere tror, ​​at vi alle er ens.

Selvom så mange forskellige folkeslag er omfattet af den ene definition, har jeg hele mit liv forsøgt at være Latina, mens jeg aldrig helt har følt, at jeg “tæller”. Min dominikanske mor opfostrede mig på merenguemusik, platanos og ris og bønner. Hun fortalte mig, at vi var spansktalende, fordi det var det, folk kaldte hende dengang. Men jeg fik ikke hendes krøllede mørke hår eller nøddebrune øjne, og hun talte til mig kun på engelsk, indtil jeg nåede college. Alligevel er der blåøjede, lyshudede mennesker over hele Latinamerika. Der er mexicanere, for hvem spansk er et andet sprog. Disse egenskaber burde kun diskvalificere mig i udefrakommendes øjne.

Hvis jeg fortæller folk, at jeg er Latina, griner de. Hvis jeg fortæller dem, at jeg er dominikaner, griner de højere. Det er det faktum, at hun opfostrede mig i overvejende hvide kvarterer i overvejende hvide forstæder, der gjorde de andre detaljer i min opvækst mere fremmedgørende end samlende.

Da jeg kom på college i New York City, gik jeg til de første par møder i alle Latino- og Dominikanske affinitetsgruppemøder. Så krympede jeg væk, for genert til at finde ud af, hvordan jeg skulle passe ind i de børn, der var vokset op i byer, vokset op med at tale spansk, vokset op med racisme. Og med en genert persons særlige bias, gad jeg ikke overveje, at de andre medlemmer ikke alle var ens som hinanden mere end de var de samme som mig, og at jeg ikke var den eneste generte person der. I stedet dykkede jeg ned i den spansksprogede litteratur og lærte at forbinde mig til min kultur og alle de andre i regionen gennem ord. Jeg gik i skole to miles fra Washington Heights, og ingen af ​​mine college-venner er dominikanere.

Så nu, her er jeg, med en meget lyshudet, blåøjet 7-årig søn, og jeg leder efter en chance for at fortryde fejlene fra 17-årige mig. Med min mor væk, er jeg nødt til at vende mig til omverdenen for at lære ham om denne kultur, som jeg næsten har mistet. Hvorfor ikke bruge Hispanic Heritage Month som et værktøj til dette formål – hvor akavet den end hedder?

Her er min plan: Vi skal købe bøger fra Hispanic Heritage Month læselister. Jeg finder stumper og stykker fra museumsprogrammer, f.eks denne fra Smithsonian, som han vil finde underholdende. Vi ser videoer om. Den 15. september, uafhængighedsdagene i Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Honduras og Nicaragua, vil vi slå op i traditionelle kostumer fra hvert land og lytte til deres musik. Vi vil gøre det samme for Mexico den 16. september og Chile den 18. september. Vi vil arbejde på spanske spil-apps, indtil han endelig går med til at lade mig tilmelde ham til et rigtigt online spansk sprogkursus.

Vil vi fejre den såkaldte Dia de la Raza, alias Columbus Day? Ikke nøjagtigt. Men jeg vil søge efter billeder af kunstværker af Taino-folket, som blev udslettet kort efter, at Columbus landede sine skibe på øen, der til sidst blev min mors hjemland. Jeg vil tale om, hvordan der ikke er spor af deres blod i mit – hvis man skal tro på en AncestryDNA-test – men der er af slaverne og spanierne, der fulgte efter. Vi kan vove os ind i den mørke historie om, hvad vores forfædre både har begået og udholdt, og hvad andre som os og ikke som os går igennem i dag.

Men hvordan vil jeg tage det næste nødvendige skridt, som jeg aldrig gjorde, at finde en måde at introducere min søn for andre dominikanere og latinoer IRL? Min superamerikaniserede udvidede familie holder det ikke længere. Jeg bliver nødt til at sluge min generthed og begynde at tale med andre forældre i mit nabolag, som jeg aldrig har talt med før. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. “Jeg er også Latina, så kan vores børn være venner af hensyn til vores ‘spansktalende arv’?” virker ikke ligefrem som et godt manuskript at følge. Jeg bliver nødt til at finde på noget. Drengen fortjener ikke at få en fjerdedel af sig selv til at smelte i glemmebogen, bare fordi hans mor har social angst.

Hvis i har nogle ideer til mig, er jeg SÅ ​​åben for forslag. I mellemtiden vil vi være her og læse nogle bøger.

Disse smukke børnebøger indeholder alle farvede drenge.

Source link

Categories: Recipe

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.